Aitutaki Escape

Onsdag morgen dro vi fra hotellet i Auckland kl 06:00 for å fortsette vår ferd videre. Neste stopp er Aitutaki som tilhører Cook Islands. Første etappe var 4 timers flytur til Rarotonga, med flybytte og et par timers ventetid der. Rarotonga er hovedøya på Cook Islands.
Sist vi var på Aitutaki gikk det et relativt lite fly videre fra Rarotonga, med ca 30 passasjerer. Denne gangen viste det seg at det hadde krympet ytterligere, og flyet tok kun 15 passasjerer.

Air Rarotonga til Aitutaki

Air Rarotonga til Aitutaki

Vel ombord

Vel ombord

Etter ca 1 times flytid dukket lagunen på Aitutaki opp foran oss.

Ankomst Aitutaki

Ankomst Aitutaki

Vi ble hentet på flyplassen av de som eier stedet vi skal bo. Stedet kalles Aitutaki Escape og består av 3 lukusvillaer beliggende helt nede på stranden, ca 20 meter fra vannkanten. For øyeblikket er vi de eneste gjestene her. Vi har en bungalow på ca 150 m2 som er svært luksuriøst innredet med terrasse på sjøsiden, forlenget med “gangvei” ned til sjøen.
På baksiden har vi en privat og innelukket “bakgård” med stor terrasse, eget basseng og boblebad.

Bungalowen vår fra sjøsiden

Bungalowen vår fra sjøsiden

Fra sjøen

Fra sjøen

"Bakgården med privat pool"

“Bakgården med privat pool”

Kombinert stue og kjøkken utgjør ca 2/3 av arealet, mens resten er soverom, bad, dusj og garderobe. Veldig mye glassvegger er benyttet og mange spesielle løsninger som gir det hele et veldig luksuriøst inntrykk, bla en vegg murt i lavastein og koraller hvor det kan startes et overrislingsanlegg som gjør at vann sirkuleres og renner nedover veggen, og ned i renne hvor det svømmer småfisk, og med tilhørende fin lyssetting av veggen.

Soverommet vender mot "bakgården"

Soverommet vender mot “bakgården”

Badet

Badet

Stua

Stua

Stua

Stua

Stranda vår

Stranda vår

Bassenget

Bassenget

Vi skal tilbringe 10 dager her før vi forflytter oss ut på en av koralløyene i lagunen.

Første dag har værmessig startet litt dårlig, med et regnvær så enormt som det bare kan bli her nede og med sterk vind. Frokosten kunne vi ha på terrassen, og vi fikk oss en rusletur på en times times tid mellom bygene, men ellers ble dagen vært tilbragt innendørs. Idag, torsdag har det vært fint, men med litt skyer og noen regndrypp inniblandt.

Været til tross – vi har det helt topp og stortrives. Det er forventet at det blir varierende vær fremover, men det skifter veldig fort.
Vi har internettforbindelse her, men det er tidvis helt ekstremt trenge linjer og foreløpig er de for trege til at det går an å laste opp bilder, så de får komme senere.

……. Omsider kom bildene på plass

2 kommentarer

  1. Dere har det sikkert veldig fint. Vi har det ikke så værst vi heller. Kom til Gran Canaria på onsdag etter en strabasiøs reise. Været hjemme var helt forferdelig, men nå har vi det godt og varmt og koser oss. Klemmer fra Unni og Tor.

  2. Hello All, I am the Manger of Aitutaki Escape and it was our pleasure to have hosted Bjorn & Brit while they stayed in their new home for 12 nights. I enjoyed their company and we wish them all the good sunshine and weather for the rest of their stay in our beautiful island of Aitutaki…..so we want more Norwegin “Vikings” to visit our beautiful country so visit us on our website “aitutakiescape.com” or drop us an email at “escape@aitutaki.net.ck” and allow us to plan your next dream holiday.

Comments are closed.