Aitutaki

Litt tidligere på dagen enn planlagt, landet vi på Aitutaki onsdag den 30.01. Herlig å være tilbake på “favorittøya i Stillehavet”, og ha mer enn 4 uker foran seg. Dette er besøk nr 4 på Aitutaki, men vi har aldri planlagt et så langt opphold på samme sted før. Vi bor på samme sted som sist vi var her. Aitutaki Beach Villas ligger på vestsiden av hovedøya på Aitutaki. Det er bare denne øya som er bebodd – alle de andre øyene i lagunen er ubebodd.

Aitutaki

Aitutaki Beach Villas består av 4 hus, hvorav 2 ligger helt ned mot stranda, og de andre med glimt av stranda og/eller hagen. På denne tiden av året pleier de ikke å være så mange turister på Aitutaki, så vi regnet med at vi egentlig skulle ha det meste av området helt for oss selv det aller meste av tiden. Dog har det de første tre ukene vært forbausende mange her, og på et tidspunkt alle 4 husene bebodd, og det har vært folk fra USA, Canada, Tyskland/Østeriket og Slovenia her. De siste dagene har vi vært alene, men både fredag og lørdag kommer det nye folk.

Aitutaki Beach Villa
Stranda
Noen ganger godt med litt skygge
Mange flotte solnedganger over Aitutaki

Værmeldingene var egentlig ganske nedslående da vi kom hit, med regn, regn og atter regn, men det har virkelig slått helt feil det aller meste av tiden. Vi har riktignok et par dager med mye vind og regnvær som bøtta ned som det bare kan gjøre her nede, mens de andre dagene har vært perfekte med litt skyet vær, 28-30 grader i luft og vann, og helt perfekt for når vinterbleke nordmenn skal skape grunnlag for å tilbringe mange uker under tropesola.

Det tok ikke lang tid å komme i “Island-modus”, og da er det også “Island-time” som gjelder – noe som betyr at akkurat når ting skjer ikke er så viktig, og tidspunkt er et veldig tøyelig begrep.

Dagene går stort sett til bading, kajakkpadling og snorkling, samt en liten scooter-tur nå og da. Vi har også fått med oss en tur i lagunen, selv om vi har vært der mange ganger før. Turene er veldig like, men det er artig med et avbrekk fra bare vår egen strand.

The Vaka Tour i lagunen
På Akaiami
Akaiami
Snorkling
Veldig dårlig sikt og lite fisk
Bonefish
Lunsjen ombord
På One Foot Island

Idag er det torsdag den 21. februar, og vi har nå plutselig “bare” 10 dager igjen på Aitutaki før turen går tilbake til Rarotonga med 1 natt på Islander hotel som ligger på flyplassen, før Brit flytter til noe som heter Little Polynesian syd på Rarotonga mens Bjørn-Erik setter kursen mot de nordlige Cook Islands for å besøke øyene Pukapuka, Manihiki og Penrhyn.