Vava´u- Tonga neste stopp

Nå har vi kommet til Vava´u på Tonga etter en 2 timers flytur fra Fiji. Dette er den nest nordligste av de 4 øygruppene som utgjør Tonga. Vi har vært på begge de 2 øygruppene syd for Vava´u tidligere.
Tonga er det eneste kongedømmet i Stillehavet, og totalt er det rundt 110.000 innbyggere i Tonga. Rundt 17.000 av disse bor på Vava´u.
På Tonga er det et begrep som heter «Tonga-time», og i det ligger det også at «det er ingenting som ikke kan utsettes til imorgen…….». Her vandrer både griser og høner fritt omkring og livet er i det store og hele ganske ukomplisert og bedagelig.
Vi har etterhvert fått veldig sans for livet på Tonga, og ser frem til 13 dager her.
Vi har booket på en liten Resort som heter Mystic Sands. Det viste seg, etter at vi hadde booket plass, at stedet drives av en nordmann, som til alt overmål er fra Farsund, så verden er ikke stor.
Resorten har små 4 leiligheter i rekke mot sjøen, samt en leilghet litt lenger bak og et familiehus rett ved siden av.

Dagen etter at vi kom, ble vi flyttet over i familehuset, og nå har vi ca 120 m2 å boltre oss på, og vi er de eneste gjestene her. Det er ikke restaurant her, og maten lages av «nabokona». Det er heller ikke butikker her, bortsett fra «småboder» som selger det aller mest nødvendige. Vi er med andre ord ganske langt fra «alt»…. Både internett og strømforsyning kan være litt til og fra, men det er ting man må leve med på denne typem reisemål. På den annen side er livet generellt ganske så ukomplisert og bedragelig her, og vi stortrives med dette. Hittil har det blitt mye bading og avslapning, men vi har planlagt både seil- og snorkletur i «skjærgården», samt sightseeing på øya.
Glimt fra vårt «nye hus» nedenfor.

Det er ventet et skikkelig tropisk regnvær her fra torsdag, og da pleier det å bøtte ned som om alle sluser var åpne, men det er ting man må ta med på kjøpet på denne årstiden.