Mauke – Cook Island

Igjen uflaks med flyvingen, og avreisen til Mauke ble utsatt 1 døgn, iflg flyselskapet pga tekniske årsaker. Lørdag formiddag landet vi omsider på Mauke, ei lita øy nord-øst for Rarotonga med ca 290 innbyggere, med med stort fremmøte fra øyas befolkning når det kommer fly. Her er det ikke håp om “å gjemme seg bort”.

 

 

Vi ble hentet på flyplassen av Ta & Teata som vi bor hos. De har et par småhytter som de leier ut, og det er også de som lager mat til oss. Ta er øya´s eneste politimann, og Teata er rektor på øyas skole, så her er vi absolutt i trygge hender.

 

 

Hytta hvor vi bor

 

 

Stien inn til hytta

Utekjøkkenet i hagen hos Ta & Teata

 

Vi ordner frokost og lunsj selv, med delvis madbragte forsyninger fra Rarotonga. Utvalget her på øys er svært begrenset. Middag inntas på utekjøkkenet i hagen sammen med Ta & Teata. Veldig god middag bestående av fisk hver dag, samt «lokalt tilbehør» i form av frukt, grønnsaker, og brødfrukt eller taro, samt artige diskusjoner rundt middagsbordet.

Søndag ble det kirkebesøk om formiddagen, og sightseeing på øya om ettermiddagen i form av scooter-tur rundt øya. Ingen trafikk, og den største trafikale utfordringen ligger nok i å svinge unna kokosnøtter og hull i veibanen.

Scooter-tur

Resten av tiden har vi vært på flere rundturer rundt omkring på øya, og Brit har vært 2 formiddager på skolen, både med de aller minste og de litt større elevene.

Skolebesøk

 

På Mauke ligger revet ganske nærme land, og dette er derfor ikke stedet for badeferie – til det er det for grunt vann.
Det er likevel mange små bortgjemte strender her, og vi har vært nedom en del av dem på våre turer rundt på øya.

Stien ned til stranda

 

Nesten ikke våt på beina

Vi har det fremdeles alldeles fortreffelig, og imorgen fredag går ferden videre tilbake til Rarotonga, og deretter videre til Aitutaki lørdag formiddag.

2 kommentarer

  1. Får ikke sett bildene i dette innlegget så gleder meg til å se når dere kommer hjem!

  2. Det var trivelige bilder. Hyggelig å høre at dere har hatt det fint hos Ta og Teata. Det skal bli spennende å få ferske nyheter fra Mauke. God tur videre til Aitutaki!

Comments are closed.