Sandy Beach Resort

Ha´apai er regnet som den øy-gruppa på Tonga som er mest “laid-back”. Her gjelder virkelig begrepet “Tonga-time”. Det er ikke særlig mange turister her, og heller ikke mange resorter eller hoteller. Sandy Beach Resort, hvor vi bor er regnet som den beste. Her er det totalt 12 bungalower med plass til totalt 24 gjester. For øyeblikket er det kun oss og et svensk (!) ektepar. Det er neppe mer enn 10-12 turister totalt på Ha´apai nå.

Bungalowen

Bungalowen

Bungalowen

Bungalowen

Hagen

Hagen

Hyttene på Sandy Beach ligger alle ca 30 meter fra vannkanten og består av ett rom på ca 25 m2, samt bad på 8-9m2 og en terrasse på ca 15m2. Ikke noe luksus, men helt grei standard. Stedet eies av en tysker, men drives nå av et engelsk ektepar, Susie og Marthyn, som egentlig har dette som en feriejobb fra eget “bed and breakfast” hotell i England som også har lavsesong på denne tiden. Her er det virkelig “hjemmkoselig”, selv om det til tider kan bli litt mye av det gode, men vi stortrives og har det veldig bra.

Hagen

Hagen

Området

Området

Bungalowen vår

Bungalowen vår

Terrassen

Terrassen

Stranda vår mot vest

Stranda vår mot vest

Stranda vår mot øst. Naboøya Nokunami Island til venstre

Stranda vår mot øst. Naboøya Nokunami Island til venstre

Hagen

Hagen

Den første natta her var det virkelig skybrudd her og det bøttet ned med regn slik som det bare kan på den tiden her nede. Neste dag likeså, så deretter har det blitt bedre.

Stllehavet ligger asurblått nedenfor og her er det ikke mye forurensning å spore. En kjempelang strand så langt man kan se i begge retninger, og fullstendig uten folk. Øya vår, som heter Foa er ei koralløy som rager noen meter over havet, men som er svært tett begrodd. For lokalbefolkningen er det stort sett natualhusholdning som gjelder. Fisk finnes i havet, og man dyrker frukt, grønnsaker mv i bushen.

Bademulighetene er kjemefine her og det er et par korallrev rett utenfor med snorklingsmuligheter. Bjørn-Erik har også planer om en fisketur mens vi er her.

Sjekking av epost på terrassen

Sjekking av epost på terrassen

Vi har det med andre ord helt supert og stortrives her i “vår egen boble” på en av verden utkanter.

En kommentar

  1. Ser flott ut der dere er. Her er det minus to grader akkurat nå. Vi går mot en uke med flott, men kaldt vær nå. Kunne godt tenkt meg + 30 ..

Comments are closed.