Ha´apai, here we come……..

Da var oppholdet på Fafa Island kommet til en ende også denne gangen, og vår ferd videre går til en annen øygruppe i kongedømmet Tonga. Tonga består 3 øygruppe som hver består av en lang rekke småøyer, både bebodde og ubebodde. Vårt neste mål på turen var øygruppa Ha´apai som ligger ca 1 times flytur nord for Tongatapu, som er øygruppa hvor Fafa Island ligger. Billetten hit var bestilt på forhånd over nettet med et lokalt flyselskap som heter Chathams Pacific. Etter en kort båttur inn til hovedøya fra Fafa Island gikk ferden videre med bil til den innenlandsflyplasssen på Tongatapu. De lokale flyplassene på øyene her nede er av det enkle slaget og sequrity check og denslags finnes selvsagt ikke.
De pleier å være gangske strenge med bagasje og overvekt her nede, og da vi skulle sjekke inn her, så viste det seg at man ikke bare veide bagasjen, men også passasjerene. Dette hadde vi hørt om, men aldri tidligere opplevet selv, så det ble jo en litt munter innsjekking.
Forklaringen fikk vi da vi kom ut på flyplassen for å gå ombord. Flyet vi skulle reise med var ikke større enn et litt “forvokst modellfly”.

Chathams Pacific to Ha´apai

Chathams Pacific to Ha´apai

Totalt var det 10 seter ombord, inkludert de 2 flygerne. Til Ha´apai på denne turen var vi totalt 5 passasjerer. Total bredde innvendig på flyet var ikke særlig mye mer enn 1 meter, og takhøyen i kabinen var tilsvarende. Det ble ihverfall litt av kontrast til Premium Economy på Air New Zealand ……..

Ready for take off

Ready for take off

Kanskje ikke helt komfertabel .......  ????

Kanskje ikke helt komfertabel ……. ????

Selv om det var litt regn og relativt lavt skydekke på turen, så ble det ihvertfall en spesiell tur. Stillehavet er enormt, og det er ganske fasinerende når det plutselig dukker opp bittesmå koralløyer og korallrev midt ute i det store havet, noen øyer er bebodd men de aller fleste er ubeodde.

Korallrev dukker opp midt i havet

Korallrev dukker opp midt i havet

Mange små, både bebodde og ubebodde koralløyer

Mange små, både bebodde og ubebodde koralløyer

Øygruppen Ha´apai består av ca 62 øyer, hvorav 17 er bebodd, og her får de virkelig følelsen av å befinne deg i en av verdens utkanter. De aller fleste flyplassene som finne på øyene i denne delen av verden, ble bygget opp av amerikanerne under annen verdenskrig, og det synes ofte som om det ikke er gjort særlig mye vedlikehold etter denne tiden heller.

Ankomst Ha´apai

Ankomst Ha´apai

Fravel til "modellflyet" vårt

Fravel til “modellflyet” vårt

Vår øya, Foa skimes på den andre siden

Vår øya, Foa skimes på den andre siden

Vi ble hentet på flyplassen og hadde ca 20 minutters kjøretur til Sandy Beach Resort hvor vi skulle bo. Denne resorten ligger på naboøya som heter Foa, og mellom øyene ligger ei fylling av koraller og korallsand, med høyde ca 30cm over havnivå, og med en bredde slik at akkurat en bil kunne passere. Det hendte rett som det var at sjøen skyllet over “veien”.

Hovedveien på Foa

Hovedveien på Foa

Herlig med en avslappende dukkert etter turen

Herlig med en avslappende dukkert etter turen

Her er virkelig øde strender og ingen trengsel

Her er virkelig øde strender og ingen trengsel

Nå sitter vi her, så langt utenfor allfarvei som det går an å komme, og ser frem til 11 herlige dager i total fred og ro, uten andre lyder enn Stillehavsdønningene som bryter mot revet eller stranda 20 meter nedenfor hytta vår. Ikke så rent lite imponerende at det faktisk er Internetttilgang også her ute ………..