Fafa Island

Nå er alle dagers gjøremål kun å nyte late dager under solen, og det er vel unødvendig å fortelle at har det aldeles utmerket, uten et snev av hjemlengsel. Etter mye venting i Auckland, 3 timer flytur nordover til Tonga, venting på bagasje og 30 minutters kjøring til havna, så kunne vi omsider skimte Fafa Island langt ute i horisonten. Da gjensto kun en 30 minutters båttur ut.

Fafa Island er ei lita koralløy som ikke stikker mer enn ca 2 meter over havet. Det tar ca 20 minutter å gå rundt hele øya, og her er det kun hotellet som består av ca 15 hytter bygget i lokal stil, samt litt tilhørende fasiliteter. Alle hyttene er plassert litt tilbaketrukket fra stranda og plassert slik at ingen ser naboen. Det går et korallrev rundt hele øya med en lagune innenfor, og lydene du hører her er stort sett dønningene fra Stillehavet som bryter mot revet.

Vi bor i den hytta som heter Loakau.

BEA_1929

Hyttene er bygget i lokal stil med vegger av flettede palmeblader og med et “kuppeltak” som gir en takhøyde på minst 5-6 meter innvendig. Det er ikke alle veggene som går helt opp til taket, og det blir en veldig “luftig konstruksjon”. Eneste ventlilasjon er den naturlige sammen en takvifte. Den lokale byggeskikken har virkelig tatt opp i seg prinsippene for naturlig ventilasjon, og dette fungerer helt supert – aldri for varmt og aldri for kaldt. En og annen spiker er riktignok benyttet under byggingen, men veldig mye er rett og slett surret fast. Vi har 2 soverom, hvorav ett egentlig er kombinert stue og soverom. Badet er en “svært åpen løsning”. Ei dør fører deg rett ut på en åpnen platting med tett “urskog rundt” og her finner du alle fasiliteter. Alt vann på øya er oppsamlet regnvann, og oppvarmingen av vannet skjer selvsagt med solvarme. Det er selvfølgelig også sola som gir oss strøm, og her er det ingen overflod av lys. Etter solnedgang har vi noen spotter rundt omkring.

Her bor vi

BEA_1914

BEA_1924

BEA_1925

BEA_1926

BEA_1928

BEA_1910

BEA_1930

BEA_1931

BEA_1933

BEA_1935

BEA_1936

Hytta ligger 20-30 meter fra vannkanten og med utsikt rett mot en fantastisk solnedgang om kvelden. Utenfor hytta har vi en stor terrasse hvor tropenatta med stjernehimmelen kan nytes sammen med en kald hvitvin. Herlig …….

Nyttårshelga var det fullt her – beliggenheten er slik at de fra New Zealand kan ta seg ei langhelg her ute. Nå er det ikke mange gjester igjen her, og vi nyter dagene i fullstendig avslapning. Temperaturen ligger på rundt 30-34 grader i lufta og 28 grader i vannet, så er det bare å nyte livet.

 

4 kommentarer

 1. Her ser det ut som livet er herlig å leve! Vi har hatt noen flotte dager i London og fått gjort vårt til å sørge for god økonomi for britene. Vi var også på science museum, teater og så the Snowman, kjørte karuseller og besøkte nissen i Winter wonderland og Frank rakk en fotballkamp mens vi jentene var på det nyeste Westfieldsenteret i stratford city (250 butikker, bowlingbane, skøytebane og kino samt casino gjør dette til Europas største urbane handelssenter). Høydepunktet var nok Lego butikken, Disney butikken og Build a bear workshop dersom du spør de to yngste. Nå er nok klær fra samme butikk høyt oppe på ønskelista til jentene, og det finner dere neppe i Stillehavet 😉 Fortsett å kose dere masse og nyt sola, stillheten, friheten og varmen. Klemmer fra oss alle fire

 2. Ønsker dere et riktig Godt Nytt År. Det ser ut til å bli en fantastisk ferie, nå må dere bare nyte late dager med sol og varme. Vi forlater landsdelen allerede neste onsdag, etter ei natt i Oslo går turen til Florida med 2 overnattinger før vi den 12 JAN går ombord V/FORT LAUDERDALE, FLORIDA
  etter et par dager til sjøs kommer vi til ORANJESTAD, ARUBA deretter KRALENDIJK, BONAIRE og nok en dag på sjøen før vi ankommer ST. GEORGE’S, GRENADA og videre BRIDGETOWN, BARBADOS, CASTRIES, ST. LUCIA, ST. JOHNS, ANTIGUA, PHILIPSBURG, ST. MAARTEN, CHARLOTTE AMALIE, ST. THOMAS
  og 2 nye døgn på sjøen før vi er tilbake v/ FORT LAUDERDALE, FLORIDA den 26 januar og da går turen via New York til Oslo og Evenes. I dag er vi dessuten i skålemodus og utbringer en stor skål for første seier i fiskehjellesaken. Fylkesmannen har opphevet kommunens vedtak bl. a pga store saksbehandlingsfeil.
  Så skål og fortsatt god ferie Klem fra Solveig og Per M

 3. Ser fantastisk ut – der skulle vi ha vært! Her venter vi på sola som skal komme tilbake om noen dager, og på snøren som har glimret med sitt fravær siden november. Vi feiret jula i Bodø, men var hjemme på Hamarøy og feiret nyttår sammen med mamma, Bjørn-Ivar og resten av gjengen. Fakkeltog på Innhavet ble det også, så det var veldig koselig. Jeg er som kjent også av den oppfatning at man alltid skal ha en flybillett eller to liggende på lur, så i dag tok jeg ansvar og bestilte tur til London i slutten av januar – takk til Norwegian som kjører kampanje.
  Håper fortsettelsen av turen for dere blir like bra som begynnelsen. Jeg skal følge med dere her.
  Klem fra Inger og co.

 4. Et utrolig kult kart og utrolig at dere har funnet dette lille stedet. Det ser fantastisk ut. Her på kontoret går alt greit, så bare kos dere videre 🙂

Comments are closed.