Siste dagers oppdateringer…

Cotton Bay Beach hotel, som hotellet vårt heter, ble åpnet i 1992 og var det første hotellet på Rodrigues. Idag er hotellet ganske nedslitt og fullmodent for renovering. Beliggenheten er super, i ei bukt med korallrevet noe lenger ut, og hvor dønningene bryter. Det er en masse korallrev i lagunen og antagelig fine snorklingsmuligheter, selv om de ikke er prøvet ut så langt. Det er ikke internettforbindelse her, dvs den er rett og slett for treg til at den fungerer, med hastigheter som man hadde hjemme på begynnelsen av 90-tallet. Dog har mobildekningen vært forbausende god, selv om også den er i tregeste laget til å oppdatere bloggen (…… og den er kjempedyr…..). Søndag tom torsdag har vært kjempefine med sol og varme, og vi har stort sett hatt hele bassengområdet for oss selv. Her er det faktisk mer avkjølende å bade i bassenget enn i sjøen. Torsdag kom det syklonvarsel. Både Rodrigues og Mauritius ligger i syklonbeltet, og i perioden oktober tom mars kan det komme tropiske sykloner. Det er sjelden de treffer øyene, men denne hadde kurs rett  mot Rodrigues, og var klassifisert i kategori 3, dvs den nest høyeste, og med vindhastigheter på 120 km/t. Stort sett har man rutiner for dette. Problemet på hotellet var i begynnelsen at all informasjon kom kun på fransk, og det måtte litt kjefting til i resepsjonen før de skjønte at også de to nordmennene måtte informeres. Alt løst inventar ute blir ryddet bort og/eller tjoret fast. Middagen ble litt improvisert og det ble etterhvert forbud mot å bevege seg utendørs. Det ble en kveld med heftig vind og enorme regnbyger. Vinden gjorde også at det etterhvert begynte å dryppe diverse steder inne, inkludert et par drypp i senga til Brit, men det stoppet etterhvert, og rundt midnatt hadde syklonen stort sett passert, men da hadde strømmen gått. Neste morgen var uteområdet godt strødd med palmeblader og kokosnøtter, og hotellet hadde stort sett ryddedag. Vi tok en tur til Port Mathurin, den største “byen” på øya, med 2 gjennomgående gater i tillegg til noen tverrgater. Syklonen hadde ryddet godt i skogen flere steder på øya, men det var ikke skader på hus. Litt shopping ble det også, selv om de fleste butikkene var stengt pga syklonen. De fleste hadde nok regnet med at den skulle holde seg lenger over øya enn den gjorde. Etter hjemkomst ble det også tid til en avslapning i sola.

De siste dagene på Rodrigues ble tilbragt i sola, og akkurat nå sitter vi på VIP Lounge på Mauritius med 6 timer venting på fly videre. Deretter en natts flygning til Paris og ny venting, samt fly via Oslo og med ankomst Kristiansand ved 16-tiden.

Livet på VIP Lounge er forresten ganske bra. Her har vi “enerom” på 60 m2, flere tjenere enn det er gjester på Loungen og det er bare å løfte fingeren, så kommer det man begjærer av mat og drikke.

Bilder kommer senere……