Veien til Agra ……..

Kjøreturen til Agra er ca 300 km og 6 timers kjøring. Første stopp er Fatehpur Sikri, et fort som ligger ca 50 km før byen. Her ble vi møtt av guiden som viste oss rundt. Det ble en ganske rask omvisning for å rekke frem til Agra  før solen gikk ned. Planen var nemlig å se Taj Mahal fra den andre siden av elven i solnedgangen.

I Agra er det Taj Mahal og Agra Fort som er de store turistattraksjonene. Agra er en ganske stor by, og med de trafikkproblemene og kaoset man finner indiske storbyer. Kvelden var ganske disig, men opplevelsen Taj Mahal ble ganske “sløret”. Guiden vi hadde i Agra var svært kunnskapsrik, og klart den beste på hele turen.

Guiden vår i Agra

I Fatehpur Sikri

Taj Mahal sett fra den andre siden av elven

Neste dag var det først omvisning på Agra Fort, hvoretter turen gikk Taj Mahal, og denne dagen i en lett tilsløret utgave fordi det var morgentåke.

Taj Mahal

De aller fleste besøkende var faktisk indere, og derved ble vi også en av stedets “turistattraksjoner” hvor indere, og spesiellt unger, ønske å ta bilde sammen med disse “bleikingene”

“Turistattraksjonene” avfotograferes

Det endte med at hele storfamilien ville være med på bildet

Mere Taj Mahal

Etter at omvisningen på Taj Mahal var avsluttet ut på formiddagen fortsatte turen mot Dehli, hvor turen neste dag fortsette med fly til Goa og 3 uker med sol og bading.