Shahpura

Neste stopp på rundturen het Shahpura. Her bor vi på et palass som heter Shahpura Haveli og ligger midt i byen med en luksus som står i sterk kontrast til resten av byen med ca 28.000 innbyggere. Palasset brukes fra tid til annen av den (tidligere…) kongelig familien, men en del leies ut til turister. Vi var de eneste turistene i byen under vårt besøk.

Hagen på Shahpura Haveli

Inngangspartiet til palasset

Takterrassen

Rommet vårt

Krydderutsalg

Bytur

Dagen etter at vi kom, så var det kameltur som sto på programmet. Turen gikk uten tolk, og vi hadde egentlig ingen ide om hvor vi skulle. Kameldriveren var lokal, uten noen som helst engelsk-kunnskap, så da var det bare å hive seg i kjerra.

Kamelkjerra

Ut på tur….

Mange møter på veien

… og alle smiler og er blide…

Etter ca 1 times kjøretur rundt i området, passerte vi en skole hvor de minste ungene hadde utendørsundervisning.  Her ble det en impulsiv stopp og svipptur innom “skolegården” og masse blide unger som knapt hadde sett “sånne hvitinger” før. Selv om læreren underviste i engelsk, så var det ikke mange gloser han heller kunne.

Undervisning ute

Blide og nysgjerrige skoleunger

I mangel av annen kommunikasjon, så foreslo Brit : “Sing a song !”. Dette førte til at hele skolen umiddelbart ble mobilisert, og musikkanlegg ble rigget og vi fikk en spontant og feiende flott danse- og sangoppvisning på ca en halv time. Kjempegøy for både oss og skoleungene.