Aitutaki

Returen fra Mauke til Rarotonga gikk helt etter planen, og etter en overnatting i Rarotonga kunne vi lørdag morgen sette oss på flyet for en planlagt periode på 10 dager. Dette er vår tredje tur til Aitutaki, som helt klart er vår favoritt blandt øyene i Stillehavet, og det var en herlig følelse da lagunen på Aitutaki dukket opp etter en flytur på ca 1 time nordover fra Rarotonga.

Aitutaki lagoon me One Foot Island

Vi bor på noe som heter Aitutaki Beachvillas med hus helt i standkanten. Vi er veldig fornøyd med resort-valget.

Huset vårt

Utsikten fra verandaen

 

Innvendig

 

Ingen trengsel på vår strand

Stranda er kjempefin for både bading og kajakkpadling, og det er hva dagene i hovesak handler om. Som sedvanlig er det et fantastisk vær her, med godt over 30 grader i både vann og luft. Vi har skjønt at det ikke er mye medfølelse å hente hvis vi klager på at vannet i sjøen gjerne kunne vært litt kaldere, slik at det var mer avkjølende.

På kajakktur

 

Kajakk-selfie

Det har blitt veldig mye kajakk og bading hittil, men også en tur ut i launen med båt. Dette er heldagturer med rundtur i lagunen, besøk på flere av de små ubebodde småøyene i lagunen, samt innlagt lunsj og snorkletur.

 

 

 

 

 

 

Selfie på One Foot Island

Vi har hatt noen kjempeflott solnedganger på stranda nedenfor huset, og de nytes selvsagt med et kaldt glass hvitvin. Vi har det derfor aldeles fortreffelig, men gleder oss veldig til å se igjen barn og barnebarn.
Opprinnelig hadde vi tenkt å avslutte turen med en ukes rundtur med leiebil på New Zealand, men disse planene er nå endret. Vi blir istedet ei uke lenger på Aitutaki, og har to dager i Auckland før hjemreisen.

Solnedgang over Aitutaki