Endelig fremme

Etter en lang og heller bortkastet dag i London kunne vi omsider sette kursen for Heatrow for å fly til Paris og derfra videre til Mauritius.Helt problemfritt var det ikke, for da vi kom til Paris, så viste det seg at SAS på en eller annen måte hadde klart å kansellere billettene våre videre til Mauritius, men dette gikk omside i orden og vi tok av fra CDG-flyplassen i Paris for en lang natts ferd mot Mauritius. Flyturen nedover gikk greit, selv om det blir lite soving, og 13:30 lokal tidneste dag (kl 10:30 europeisk tid), landet vi på Mautitius. Ikke helt topp vær, men godt og varmt.

De som antagelig var mest glad for SAS sin forsinkelse burde nok egentlig være hotellet på Mauritius. Vi visste at hotellet var ganske nytt, men ikke at det var “så nytt”. Da vi ankom var de nemlig i full gang med å legge siste hånd på maling av resepsjonen. Det viste seg nemlig at vi var hotellets aller første gjester og det var ganske mye kaos alle steder. Den positive siden var jo at vi fikk svært mye oppmerksomhet alle fra direktør og nedover i hele staben.

Rommet var ferdig og det var kjempeflott, ca 60-70 m2 med 2 balkonger og flott bad, pyntet etter alle kunsten regler blomster og det hele. De var ikke istand til å servere mat enda, så vi ble tatt med til et nærliggende hotell som også eide vårt hotell. Her var det coctailparty og påfølgende middagsbuffet. Vi var ganske trøtte, så ble en tidlig på oss denne dagen.

Det var godt å våkne opp uthvilt neste morgen og bli oppvartet av et “hav av personell” som tok seg av sine eneste gjester. Det ble sol og småregn om hverandre, men godt og varmt, slik at det ble mange timer i sola og mye bading og snorkling. For n’te gang var Bjørn-Erik sløv med solkremen, med det resultat at han var mer eller mindre selvlysende rød da kvelden kom. Snorkling uten solkrem på ryggen er en svært dårlig kombinasjon rundt ekvator !

Hotellet har en kjempeflott beliggenhet, helt ned til en egen strand med korallsand og en stor lagune utenfor, hvor korallrevet som omkranser Mauritius tar av for de enorme dønningen fra havet.Lagunen innenfor ligger oftest blikk stille med turkis vann, og en masse mindre korallrev med fine muligheter for snorkling.

Idag har det vært litt vind, men ellers supert vær, selv om dagen stort sett har blitt tilbragt litt skyggefullt som følge av gårsdagen soling. Dukkerter i lagunen med 28 grader hjelper godt.

Mørke og stille tropenetter tilbringes på balkongen med et glass vin eller to, og hvis noen skulle tvile, så kan vi forsikre at vi ikke har et snev av hjemlengsel, og litt solbrenthet i januar holder vi gjerne ut. Nå har vi kun lørdagen igjen her på Mauritius før vi sondag formiddag setter kursen mot Rodrigues.