Italia = Sol, pizza og late dager

Vi reiste nedover den fredag 24.06 og tilbragte derfor den første natten i San Dona di Piave, ca 30 minutters kjøring fra Venezia og med 30 min kjøring til Duna Verde. Påfølgende dag gikk turen videre til Duna Verde.

Søndag ankom Ida med familie i bobilen, og da ble det virkelig liv og røre i huset. Mens vaskemaskinen gikk kontinuerlig hele uken, tilbragte vi noen herlige dager fylt med bading, soling, leking, isspising og mer bading. Dagene blir ganske så like, men det er virkelig et avslappende liv, og dagene avsluttes med middag på et av “stamstedene” i Duna Verde.

I Duna Verde er det meste  som det pleier, og lite eller ingenting er forandret fra de foregående år. Dette gjelder faktisk også prisnivået på restaurantene som til tross for en liten økning, fremdeles er på et behagelig nivå.

Som sedvanlig, så stilte Duna Verde som vanlig med et aldeles fortreffelig vær, fullt på høyde med tidligere år, og til tross for et par dager med litt overskyet og regn på formiddagen, så ble kjempefint etter lunsj, og bare å hoppe i badetøyet.

Egentlig hadde vi tenkt til å dra videre lørdag da leieperioden for huset i Duna Verde utløp. Ida og familien skal tilbringe ytterligere 2 uker i området, men  på en campingplass som heter Portofelice i nærheten av Eraclea, ca 5 km fra Duna Verde. Planen vår var opprinnelig å farte litt rundt i Nord-Italia noen dager, før returen til Norge fra Bergamo ved Milano i midten av den påfølgende uken.

Campinglivet har tydligvis forandret seg på de ca 40 årene det er siden undertegnede var på camping og Portofelice var et virkelig flott anlegg med butikker, bassenger, lekeområder og alt som hører til.

Vanligvis leies husene i Duna Verde ut for en uke av gangen, men vi endret planene våre og fikk leie en 2-roms leilighet i Duna Verde i 3 dager. Samtidig hadde vi midlertidig gjesteadgang til Portofelice og hadde enda noen koselige dager der sammen med Ida & co.

Tirsdag gikk ferden videre med bil til Bergamo og overnatting til neste dag, hvoretter kursen ble satt hjemover med Ryanair til Sandefjord og buss videre til Kristiansand. I Kristiansand ble det overnatting på Hotel Norge og Brit benyttet neste dag til “vill shopping” på Handelens dag i Kristiansand.

Bilder fra Duna Verde finnes her og fra Porto Felice finnes her