Farvel til Ha´apai

Så var tiden kommet da det nærmer seg oppbrudd fra Sandy Beach, og neste øy står for tur. Idag er det siste dagen her, og imorgen tidlig drar vi videre. Det har vært noen særdeles late og avslappende dager her, helt i tråd med livet på Ha´apai forøvrig. Det er virkelig “Tonga-time” som råder her.
Bjørn-Erik våkner gjerne samtidig som sola kommer opp, sånn mellom 05:30 og 06:00. Ved 8-tiden er det laaang frokost, og så er det vanligvis litt sjekking av epost, soling, bading, snorkling og vandreturer langs stranda frem til det blir en lett lunsj, gjerne toast el ved 1-tiden. Så er full reprise på formiddagens program frem til solnedgang ved 19-tiden, og felles middag med de andre gjestene. Kvelden avsluttes gjerne med kald hvitvin på terrassen under en fantastisk stjernehimmel.
Som normalt på denne årstiden, så kommer det enkeltedager noen småbyger, men temparaturen ligger på 30-32 grader og rundt 28 grader i sjøen, så det er likevel herlig. Vi hadde et par dager med litt vind som følge av en cyclon som passerte ganske langt ute i havet et sted, men ingenting mot hva vi har hatt andre steder.
Maten har vært helt fantastisk her, selv om vi begge begynner å bli ganske lei hummer for en periode. Det har vært hummer og fisk på menyen her annenhver dag, og det betyr 6 forskjellige varianter av hummmer mens vi har vært her. Det er også ett “kjøtt eller kyllingvalg” hver dag, men selv Brit har valgt fisk eller hummrvarianten hver dag, untatt en !! Totalt sett har vi aldri fått bedre mat noe sted her nede før, så det kan jo bli spennede å se utslaget på innveiingen på flyplassen imorgen tidlig. Vi regner med at flyet tilbake til Tongatapu er et nummmer større enn modellflyet vi kom med, men til gjengjeld så er det visstnok 60 år gammelt !! Vi satser på at 60-åringer klarer seg bra………

Houmale´eia Beach

Houmale´eia Beach

Vi drar fra Ha´apai kl 09:45, og har ca 1 times flytur til Tongatapu som er hovedøya på Tonga. Derfra er det 10 minutter i taxi til den internasjonale terminalen hvor vi får venting frem til 16:30. Det skal visstnok finnes en VIP Lounge der, så vi satser på at vi får korte ventetiden der. Første etappe, med avgang 16:30 går fra Tongatapu til Suva på Fiji hvor vi lander 17:15, og med venting og flybytte flyr vi videre 19:00 og lander på Nadi (også Fiji) 19:30. Ny venting og flybytte før vi drar videre 20:50 og lander i Apia som er hovedstaden på Samoa kl 00:40 om natten. Her skal vi bli hentet og fraktet med bil til hotellet som ligger på den andre siden av hovedøya på samoa, som heter Upolu. Vi aner ikke hvor langt det er, men regner uansett med at vi er ganske trøtte når vi kommer frem.

Samoa sto også på reiseruta sist vi var her nede, men 3 måneder før avreise sist, så ble hotellet fullstendig rasert av en syklon eller tsunami, og Samoa ble derfor strøket fra reiseruta den gang. Nå er vi egentlig litt spent på hva som møter oss.

Rett før jul ble nemlig Samoa og Fiji truffet av en syklon som visstnok herjet ganske godt, men på Samoa rammet den motsatt side av øya der vi skal være. Ifølge reisebyrået fungerer hotellet som normalt, og gjør det ikke det, så skal vi nok sørge for å ha med oss en syklon hjem som skal slippes løs hos reisebyrået !

Nå gjenstår litt pakking før middag, kanskje et siste bad før kvelden avsluttes på terrassen med med en kald musserende vin, noe som har blitt tradisjon hver gang vi forlater en øy.

Hvis noen skulle være i det aller minste tvil, så har vi det fremdeles helt topp her vi lever i vår egen boble på den andre siden av kloden.

En kommentar

Comments are closed.