Avreise Ha´apai

Det har etterhvert blitt tradisjon å avslutte siste kvelden på hver øy med champange/musserende vin, og så også på Ha´ apai.

Good Bye Ha´apai

Good Bye Ha´apai

Dagen idag startet med en litt tidligere frokost, og deretter avreise til flyplassen. Her ble det samme prodedyre som på turen hit, med veiing av både baggasje og passasjerer. Det viste seg at flyet vi skulle reise med ikke var fullt så stort som vi trodde. Dvs det  var fysisk større enn det vi kom med, men tok bare 7 passasjerer totalt. På vår tur var det kun 2 småjenter som reiste alene, samt Brit og meg, og kun en flyger.

Flyet, en Beech 65

Flyet, en Beech 65

Vi fikk en fin tur tilbake til Tongatapu, men ble noe forbauset da flygeren gikk inn for landing på tvers av rullebanen. Forklaringen viste seg å være at han slett ikke brukte rullebanen, men rett og slett landet på gressmatta på tvers av rullebanen og med en imponerende kort landingsstripe. Nok en artig flyerfaring fra Stillehavet !

Flykabinen

Flykabinen

 

Cockpi

Cockpit

Ankomst Ha´apai Domestic Airport

Ankomst Ha´apai Domestic Airport

Vi ankom Tongatapu kl 10:30 og skal ikke videre med Air Pacific via Fiji til Samoa før kl 16:30. Imponerende nok sto det på internett at man hadde VIP-lounge på flyplassen her, selv om den er ganske primitiv og overfylt ellers. Her hadde vi forhåndsbooket plass.

Innsjekkingen

Innsjekkingen

Det var en befrielse å komme inn på VIP-loungen med air-condition og sittegrupper, og hittil har vi hatt denne til vår disposisjon alene her. På denne måten ser det også ut til at vi slipper både innsjekkingskø, og ombordstigningskø når den tid kommer.  Rett og slett herlig å være litt “VIP” en gang iblandt.

På VIP-lounge i Tongatapu International Airport

På VIP-lounge i Tongatapu International Airport

Her er det trådløs nett og fred og ro, så vi slapper av og ser frem til å komme oss videre om noen timer.

 

2 kommentarer

  1. Ser ut som dere koser dere! mens dere drikker champagne, har jeg deltatt på champagnekurs. kanskje jeg får sende noen anbefalinger pr mail, i den grad butikkene der nede har mer en en type å velge mellom 😉 her er det kaldt og flott for tiden. imorgen skal vi finne frem Julies nye skøyter og ta en tur på isen. det er is på de fleste vann her nå etter lang tid med mange minus. idag var det -12 da vi stod opp, så bare nyt sola og varmen! God tur videre på ferden deres!

Comments are closed.